Mercedes-AMG GT получава лек фейслифт

GT

Mercedes-AMG GT беше представен преди близо четири години и изглежда, че компанията работи върху малък фейслифт за спортния автомобил.

Наскоро забелязан на тестове, актуализираният модел има познат външен вид, но виждаме обновени фарове, които са частично скрити. Въпреки това можем да видим по-тънки дневни светлини.

Останалата част от модела до голяма степен е същата, но прототипът е оборудван с нова спортна изпускателна система и модифицирана задна броня. Една от най-големите промени е добавянето на допълнителни фланци по бронята, но се надяваме, че те няма да стигнат до производство.

Шпионските фотографи не са заснели интериора, но се забелязва, че той е скрит. Това предполага, че можем да очакваме някои малки актуализации и слуховете предполагат, че моделът ще получи нова инфо-развлекателна система с по-голям дисплей.

Остава неясно дали ще има промени в задвижването, но цялата серия GT се задвижва от 4.0-литров V8 двигател с две турбини. Базовият модел произвежда 469 к.с. и въртящ момент от 630 Nm, докато GT S има 515 к.с. и 669 Nm въртящ момент. GT C увеличава тази цифра до 550 к.с. и въртящ момент от 680 Nm, докато GT R има 577 к.с. и 699 Nm въртящ момент.

Голямата новина ще бъде допълнителната версия Black Series. Главният изпълнителен директор на Mercedes-AMG Тобиас Мьорс предположи поява през 2020 г. и докладите предполагат, че колата ще има над 600 к.с.

Много подробности остават неясни, но актуализираният AMG GT се очаква да бъде показан през втората половина на 2019 г. като модел за 2020 г.