GLS

Въведен в сегашния си вид преди около пет години, Mercedes-Benz GLS-Class започва да остарява. Особено с толкова нова свежа конкуренция на най-високото ниво на пазара за луксозни SUV-ове. За щастие Daimler работи по нов модел и той бе уловен на тестове.

Заснетият модел, който преминава през зимни тестове, не е „стандартната“ версия на флагманския кросоувър от следващо поколение на Benz, а моделът на AMG. Можем да кажем това по решетката Panamericana, предната броня, колелата и спирачките – всички са по-големи, отколкото бихме очаквали от версията с по-ниска мощност.

Под предния капак очакваме AMG да пусне своя 4.0-литров V8 с двойно турбо. Двигателят произвежда 571 конски сили в стандартна форма и 612 к.с. в S спецификация.

Това е доста обещаващо, като се има предвид конкуренцията, която новият GLS ще трябва да пребори. Bentley Bentayga се е настанила на територията на големия Benz и скоро ще видим нови претенденти, които идват под формата на BMW X7 и Rolls-Royce Cullinan. През цялото време Land Rover продължава да произвежда по-луксозни версии на Range Rover, като конкуренти като Cadillac Escalade, Lincoln Navigator, Lexus LX и Infiniti QX80 също се радват на дялове в големия спортен сегмент.

63 може и да не е единствената AMG версия, тъй като можем да видим 53 под формата на лек хибрид и 12-цилиндровия 65. Разбира се, ще има и базови бензинови версии, но също така очакваме Mercedes да представи най-накрая версия Maybach на новия GLS. Това би трябвало да помогне за отстраняването на гореспоменатите Bentayga и Cullinan в една все по-ожесточена битка за самия връх на пазара.