Mercedes-AMG GLC 43 4Matic идва с 385 к.с.

GLC 43

Mercedes-AMG току-що представи новия GLC 43 4Matic 2020, който ще се предлага както в стандартна, така и в Coupe форми и се очаква да излезе на пазара по-късно тази година.

Тъй като моделите GLC 43 4Matic 2020 са базирани на фейслифта на GLC, представен по-рано тази година, те имат редица нови компоненти, които ги отличават от предишния GLC 43. Най-очевидните визуални промени са фаровете и задните светлини. Въпреки това, тези нови модели са съвсем различни от GLC 43, който заместват.

Както GLC 43 4Matic, така и GLC 43 AMG 4Matic Coupe използват 3.0-литров V6 двигател с турбокомпресор, предлагащ 385 к.с. и 520 Nm въртящ момент. Тази мощност се изпраща чрез 9-степенна автоматична скоростна кутия и 4Matic система за задвижване на четирите колела. Това гарантира, че дуото достига 100 км/ч. за 4,7 секунди. И двата модела са ограничени до скорост от 250 км/ч.

Системата за задвижване на всички колела се характеризира с разделяне на въртящия момент на предния/задния мост от 31 до 69%. Тези, които искат да купят най-новия AMG модел, ще се радват да научат, че той идва с AMG Ride Control и Air Body Control пневматично окачване. Първата от тези системи регулира амортисьора на всяко колело във всеки един момент, за да се подобри безопасността и комфорта при шофиране. Водачите имат възможност за настройка „Комфорт“, „Спорт“ и „Спорт +“ за окачването.

Вътре, моделите 2020 GLC 43 4Matic са стандартно оборудвани със спортни седалки от естествена кожа, с червен шев. Налице са също така и редица алуминиеви елементи, разположени в кабината. Воланът е плосък, като по него са разположени много контроли. Зад него се намират галванизираните пера за предавките. Клиентите също ще имат възможност за избор на волан AMG. Подобно на повечето нови модели на Mercedes-Benz и Mercedes-AMG, най-новата инфоразвлекателна система MBUX е стандартна и може да се управлява чрез тъчпад, бутон за управление от волана, чрез разпознаване на глас или чрез жестове.

Mercedes-AMG все още не е посочил кога GLC 43 ще пристигне в търговската мрежа, както и цената му.