Mercedes AMG GLB 45: малко кубче с много мощ

GLB

След като GLB вече бе представен, Mercedes вече се реши бавно да разкрие голяма част от по-горещата AMG 45 версия. Тя ни дава по-добър поглед към предстоящия компактен SUV с 415 к.с.

Както може би вече знаете, мощната версия на новия GLB ще е идентична с A45, която очакваме съвсем скоро.

Това означава, че AMG GLB 45 ще бъде задвижван от същия 2.0-литров 4-цилиндров турбо агрегат, който предлага 382 к.с. в стандартна форма и 415 к.с. в S версията. Това са доста коне за ръбатото SUV-че, така че ще очакваме повдигащи веждите времена до 100 км/ч.

Двигателят, който обороти до 7200 оборота в минута, ще бъде свързан с 8-степенна трансмисия с два съединителя и изцяло нова 4Matic система. Вече знаем, че горещият хечбек A45 ще разполага със специален режим „дрифт“, макар че не сме сигурни, че той ще присъства и в GLB.

Замаскираният тестов автомобил може да не е с четирите изпускателни тръби, които сме виждали преди, но големите спирачки отпред разкриват истинската му природа. Както се очакваше, най-бързата версия на компактния SUV ще получи специфичен за модела бодикит, който включва обичайните по-агресивни брони, странични прагове и предната решетка Panamericana, наред с други подобрения.

Интериорът ще включва обгръщащи седалки, различни материали, както и специфичен за модела цифров инструментален клъстер. Все още не знаем дали Mercedes ще предлага GLB 45 със 7 места, но няма да се изненадаме, ако в крайна сметка решат да не го направят.