Mercedes AMG GLB 35 2020 – малкият палав SUV е почти готов.

GLB 35

Mercedes продължава развитието на мощния AMG GLB 35 компактен SUV с тестове, които се проведоха при много студени климатични условия.

Ръбатият и по-практичен брат на предстоящия Mercedes GLA получава много глезотии от AMG, включително и 2.0-литровия 4-цилиндров турбо мотор, който дебютира в A35 и изстрелва 301 к.с. и 400Nm въртящ момент.

Задвижването ще е към всичките четири колела чрез 7-степенна трансмисия с двоен съединител, като системата за задвижване на всички колела ще бъде преработена версия на тази в предишното A45 AMG. Специфичното за модела адаптивно окачване и подсиленото шаси ще гарантират, че AMG GLB 35 2020 ще предлага повече гъвкавост и по-отчетливи реакции.

Външният вид на по-бързия GLB ще включва пълен AMG пакет, който включва специфични за модела брони – с по-големи въздушни отвори отпред, AMG предна решетка, по-изразителни странични прагове, по-големи джанти и двойна изпускателна система.

Интериорът няма да се различава много от този в A-Class. Това в никакъв случай не е лошо, тъй като компактният модел може да се похвали с високотехнологичната си атмосфера вътре, с акценти, които включват минималистичен дизайн и свежата система за развлечение MBUX на Mercedes, която използва два големи цифрови дисплея.

Все още не знаем дали Mercedes ще създаде пълната AMG 45 версия, която се очаква да дебютира с A-Class хечбека тази година, предлагайки над 400 к.с. и нов „дрифт режим“.

Очаква се Mercedes да разкрие изцяло новия GLB това лято, като скоро след това ще последва версията AMG 35.