amg g63

Mercedes AMG G63 е SUV, за който вратите на всяко тунинг ателие са винаги широко отворени, за да го посрещнат с нови идеи за визуални и силови проекти.

Този път луксозният всъдеход попада в ръцете на немските тунери от Posaidon, за които заводските 571 к.с. на G63 AMG явно не са се сторили достатъчни. Те преправят 5.5 литровия V8 турбо двигател до момента, в който той развива 850 к.с. и 1350 Нм въртящ момент. Това дава възможност на тунингования Mercedes AMG G63 да изстреля тялото си до 100 км/ч за само 3.6 сек., въпреки аеродинамиката си тип „кутия за обувки“. Скоростомерът пък успява да се застопори на максималните 285 км/ч.

Тунинг пакетът на Posaidon се казва G63 RS 850 и той включва пренастройка на предавателните числа в трансмисията, както и ремап на управляващия блок.

Разбира се, огромна доза внимание е обърната и на окачването на AMG-то. То лежи върху нови адаптивни амортисьори, спира със спирачки директно откраднати от S63 AMG, а 22 инчовите му джанти са обути с 285 милиметрови гуми. Височината им е 30 мм, за да бъде картинката пълна.

Клиентите на Posaidon G63 RS 850 ще имат възможността да персонализират своя интериор, избирайки между множество карбонови акценти, контрастни шевове и ватирани кожени салони.