Mercedes-AMG E63 S Estate ще накаже няколко суперколи по пътя за училище

E63

Mercedes-AMG E63 S Estate е точно това, което се разбира от името му: ултра бърз комби модел, който е също толкова практичен, колкото и дизеловият E-Class Estate на вашия съсед.

E63 Estate има огромен багажник, много място за пасажерите отзад, бързо и точно управление, комфортно усещане и първокласни материали отвътре.

Основната атракция в кабината е двойното оформление на дисплеите, което съчетава инфоразвлекателната система и стандартните бутони. Дисплеят изглежда страхотно и е лесен за работа, но очевидно не е толкова интуитивен в сравнение с BMW iDrive.

Естествено, основният мотив за покупка на това комби е неговият двигател – twin-turbo 4.0-литров V8, който доставя 604 к.с. и въртящ момент от 850 Nm във версията S. Тя е представена на клипа по-долу и ускорява от 0 до 100 км/ч. само за 3,5 секунди.

Mercedes-AMG доминира в момента в сегмента с E63 и E63 S Estate, тъй като Audi RS6 Avant е вече остарял, а Porsche Panamera Sport Turismo е по-малко просторен и по-скъп. BMW и Jaguar нямат претендент в тази ниша, така че машината на Афалтербах за момента е тази, която държи лидерството. Това означава ли, че е перфектна? Разбира се, че не; няма кола без недостатъци, но за пълния преглед от Carbuyer, кликнете върху клипа под текста.