Mercedes-AMG E63 S от Brabus получава 789 к.с.

E63 S

Преди автомобилното изложение в Женева, което се очаква да започне следващата седмица, тунинг компанията Brabus, занимаваща се главно с Mercedes Benz, разкри последния си пакет за надграждане на мощния Mercedes-AMG E63 S.

Проектът на Brabus доработва E63 S, като го напомпва до 789 к.с. Предишни тунинг пакети на модела, имитиращи работата на тунерите се появиха по-рано през годината, но те изкараха „едва“ 690 к.с.

За да увеличи мощта със 186 к.с., Brabus слага два нови турбокомпресора и усъвършенства компютрите на автомобила. Наред с по-голямата мощ, въртящият момент също е увеличен със значителните 100 Nm, достигайки 1000 при едва 3600 об/мин.

Благодарение на тези значителни увеличения на мощността и въртящия момент, Brabus E63 S достига 100 км/ч. за точно 3 секунди. Ако изберете E63 S Estate времето от 0-100 км/ч. е само 3,1 секунди. Най-високата скорост и за двата модела са електронно ограничени до 300 км/ч., но в момента Brabus работи за да заобиколи ограничителя.

E63 S не е само по-бърз и по-мощен от стандартния, но Brabus е проектирал редица стилистични и аеродинамични модификации за супер седана и комбито. Най-вече преобладават частите от въглеродни влакна, предлагани в матирано или гланцово покритие. Навсякъде, Brabus предлага нови алуминиеви джанти за автомобила с размер до 21 инча.

По желание на клиента може да се монтира и изпускателна система от неръждаема стомана, както и гама от опции за персонализиране на интериора.