Този Mercedes-Benz E-Class Estate не е само да карате децата или да съберете багажа си до морето. Той може да ви загуби ума (и слуха), изправен на права отсечка.

Това достатъчно бързо E63 AMG е доста доработено. Във фабрична форма, то се радва на редица подобрения спрямо останлите модели, включително 5.5-литров V8 двигател, който подарява 525 или 577 коня в AMG E63 и AMG E63 S съответно.

Сякаш това не е достатъчно, и този конкретен модел е дело на тунинг компания, която го снабдява с нов турбокомпресор, модернизиран чип за управление на двигателя и въздушен филтър. Резултатът е зашеметяващ – 900 конски сили, което всъщност е повече от Lamborghini Aventador S или Ferrari 812 Superfast.

С изключение на новите джанти, екстериорът на W212 Mercedes-AMG E63 Estate остава недокоснат. Но след натискане на бутона за запалване, се разкрива тайната му самоличност, главно от изпускателната система.

Симфонията на V8-ът достига своя връх при ускорение. Можете да се убедите от видеоклипа, който вероятно е заснет по време на драг събитие някъде в Германия.

Благодарение на голямата мощност от настроения двигател, колата изминава 1/2 миля за около 18 секунди, достигайки скорост от над 260 км/ч. за радост на тълпата, която беше изненадана, когато комбито потегли.