Mercedes-AMG CLS 53 показа стилен екстериор

Mercedes-AMG CLS 53

Новият Mercedes-AMG CLS 53 4Matic + ще бъде представен на автомобилното изложение в Детройт през 2018 г., но дотогава можем да го видим в официалния трейлър.

Основавайки се на третото поколение на автомобила, Mercedes-AMG CLS 53 придобива по-агресивен дизайн спрямо по-слабите версии, като например AMG надписите, доработените брони, спойлера на багажника и четирите накрайна на изпускателната система, заедно с няколко по-спортни щрихи до кабината.

Mercedes-AMG продължава да не споделя спецификациите на CLS 53, но се смята, че той идва с хибриден задвижващ механизъм, който съчетава 3.0-литров 6-цилиндров двигател с електродвигател и литиево-йонна батерия, достигащи до 430 к.с. Освен това, „4Matic +“ разкрива, че моделът получава системата за задвижване на четирите колела, вероятно подобна на новия E63.

В тази форма производителят на автомобили заявява, че разходът е 8,4 л/100 км. и изхвърля 200 гр/км. CO2.

Нещо повече, новият Mercedes-AMG CLS 53 няма е между 43 и 63, както първоначално се очакваше, тъй като последният ще бъде свален, за да направи място на AMG GT 4. Така че това, което гледаме тук е флагманът на модела.