Mercedes-AMG C63 S Coupe 2019 фейслифт се подготвя за премиера в Ню Йорк

C63

Mercedes обяви наскоро плановете си за представяне на C-Class Coupe и Convertible на автомобилното изложение в Ню Йорк и сега германците потвърдиха C63 S Coupe, като Automotive News съобщава, че то може да се присъедини към актуализирания седан C63.

Малко се знае за актуализирания модел, но вероятно ще следва стъпките на фейслифт седана и купето, които бяха представени на автомобилното изложение в Женева по-рано този месец. В резултат на това можем да очакваме серия от леки стилистични промени, включително нови брони и актуализирани фарове.

В интериора се очакват по-големи промени, тъй като моделът вероятно ще приеме нов волан, актуализиран тъчпад и 12,3-инчов цифров инструментален клъстер.

AMG C63 може да получи актуализирана тапицерия, бутон за запалване с дизайн на турбина и подобрен head-up дисплей. Другите подобрения се очаква да включат 10.25-инчова система за инфоразвлечение и подобрена система за разпознаване на гласа, която може отговаря на допълнителни команди като включване на отопляемите седалки.

Говорейки за актуализациите на технологиите, колата трябва да има подобрени системи за подпомагане на водача, като например асистент за аварийно спиране и асистент за активно управление с асистент за активна смяна на лентата. Може да се появят и нови камери и радарни системи, които позволяват на автомобила да „вижда“ по-надалеч.

Най-голямата въпросителна остава дали 4.0-литров V8 двигател с две турбини ще увеличи мощността си. В момента той произвежда 469 к.с. и въртящ момент от 648 Nm в стандартния модел, а C63 S има 503 к.с. и въртящ момент от 698 Nm. В последната конфигурация моделът се изстрелва до 0-100 км/ч. за 3,9 секунди.