Mercedes-AMG C63 S от G-Power получи засилка към суперколите

C63 S

Mercedes-AMG C63 е сред най-популярните продукти на Affalterbach и вероятно ще получи освежаване с фейслифт.

Въпреки успеха на спортния седан с V8, тунерите винаги намират начини да подобрят ефективността, особено когато парите не са проблем за клиента.

G-Power е компания, известна с екстремните си модификации на BMW и Mercedes-AMG. Въпреки това, ние не си спомняме по-радикална C-Class от най-новия им проект. Донорската кола е Mercedes-AMG C63 S седан преди фейслифта. Тя претърпя масивна актуализация на задвижващия механизъм, придружена от камуфлажен екстериор.

G-Power повиши twin-turbo 4.0-литровия V8 двигател до 800 к.с. и 1000 Nm въртящ момент. От 0 до 100 км/ч. седанът се справя за 3,4 секунди, а максималната скорост се увеличава до 330 км/ч.

Това го прави с 0,6 секунди по-бърз от стоковия C63 S и с доста по-висока максимална скорост от AMG Driver’s Lock, предлагаща до 290 км/ч. Как G-Power успя да изситска още 290 к.с. и 300 Nm от M177 двигателя?

За начало те препрограмираха софтуера на двигателя към G-Power Performance Software V4. След това извършиха някои механични промени. Те включват по-големи CNC турбини и по-голям всмукателен колектор.

Това не е всичко. Преобразуването на двигателя води до по-леки и здрави ковани бутала, оптимизиран колектор и подобрена горивна помпа. Новата интейк система с по-голям въздушен филтър, както и даунпайп от неръждаема стомана допълват промените.

Предвид монументалния въртящ момент, който се доставя, 7-степенната автоматична трансмисия е подсилена.

За да се уверите, че хората са наясно, че това не е обикновен C63 S, G-Power добавя камуфлажен облик, по-голям спойлер на багажника и 20-инчови Hurricane RR ковани джанти. Те са обути с 255/30 ZR20 и 285/30 ZR20  гуми.