Mercedes-AMG C63 S от G-Power е мощен звяр в синьо

C63 S

G-Power сложиха ръка и върху Mercedes-AMG C63 S. С помощта на тунерите лимузината се доближава до опасната зона на суперколите по отношение на представянето.

G-Power са постигнали това чрез добавяне на модифициран модул към заводското ECU. Той „променя данните, записани от сензорите на автомобила и с помощта на микропроцесор ги пренасочва към стандартното ECU на C63 S“, обясняват от G-Power.

В резултат на това 4.0 литровият twin-turbo V8 доставя 600 к.с. и 800 Nm въртящ момент. Допълнителните 90 к.с. и 100 Nm могат да бъдат постигнати и с Performance Software V1 на тунера и увеличават максималната скорост до 300км/ч. Така този Mercedes-AMG C63 S се нуждае от само 3,8 секунди, за да достигне 100 км/ч.

Подобренията на тунера „гарантират оптимална съвместимост с двигателя“, и могат да се предложат с допълнителна спортна изпускателна система от неръждаема стомана. Тя ще засили симфонията, която идва под капака.

G-Power предлагат и по-брутален ъпгрейд, повишавайки мощността на автомобила до впечатляващите 800 к.с. Това е постигнато с повече софтуерни модификации и фини настройки на турбокомпресора и изпускателната система.

Тунинг пакетът не включва бодикит, а крайният продукт се отличава само с нови джанти. Те са 20-инчови ковани Hurricane RR и имат черно покритие.