Mercedes-AMG C63 започва подготовка за последния си сезон в DTM

DTM

Миналото лято Mercedes изненада всички, като обяви намерението си да се оттегли от серииите DTM. Но преди да се откаже от популярния германски шампионат с туристически автомобили, ще проведе още една последна кампания – и тя започна трудно през уикенд във Vallelunga.

С променените правила за този сезон, Mercedes трябва да актуализира своя C63 DTM, като трябва да наблегне върху неговия аеро пакет.

Най-новите машини през тази година ще разполагат с по-малка притискателна сила през 2018 г. Това се дължи на опростените странични канали, отстранените странични пластини, по-малкото предни елементи и по – опростеното окачване.

Промените ще поставят по-високи изисквания към пилотите. Освен това пилотите на Mercedes се сблъскаха с трудности, запознавайки се с новата машина на италианската писта този уикенд, тъй като силния дъжд премина в сняг.

„Можем да сме щастливи, че имахме такова добро време вчера“, каза шампионът за 2005 г. Гари Пафет, който завърши с най-добро време след 119 обиколки в сухо време в петък. „Тази година имаше някои големи промени в аеродинамичните части на автомобила, а има и доста стандартни части. Това би трябвало да спомогне за изравняването на условията, макар че това понякога е трудно да, тъй като нещата в DTM са много строги.“

Нещата не вървяха толкова гладко за Лукас Ауер, който разби автомобила в мокрото, като по този начин попречи на третия пилот Паскал Верлайн да запише обиколки. Шампионът в серията за 2015 г. се завръща в DTM този сезон, след като загуби мястото си във F1 Sauber.