A50

В случай, че сте наистина развълнувани, след като видяхте прототипа на Mercedes-AMG A35 наскоро, ще бъдете развълнувани да знаете, че той  в никакъв случай не е върхът на айсберга.

Докато A35 ще има за цел да се изправи срещу Audi S3, флагманският A50 (все още не е официално) е този, който в крайна сметка ще се бори с RS3. Що се отнася до този наскоро забелязан прототип, за щастие не носи много камуфлаж.

Няма нищо, което Mercedes-AMG би могло да направи с изцяло новата A-Class, що се отнася до стилистиката. Малко по-нисък, по-широк, по-големи предни и задни спойлери, още няколко докосвания тук и там и имате конкурент на Audi RS3.

Не е нужно да се вглеждате, за да видите формата на предния спойлер на прототипа. Отзад виждаме четири накрайника на ауспуха вместо два като при A35. Производствената кола трябва да има по-голямо крило и агресивен дифузьор (и двете липсват тук). Що се отнася до предната решетка, имаме само едно предложение: Panamericana.

Ако не можете да си представите все пак модела, сме прикачили и рендер от февруари, който вероятно ще се доближава доста до оригинала. Разликите може да са в няколко детайла, които винаги могат да се променят докато се стигне поточната линия.

Вътре очакваме, че A50 ще се похвали с това, което вече сме виждали в А-Class AMG Line, което означава все по-спортна атмосфера, AMG волан, нови материали като Alcantara и седалки, които ви обгръщат.

Според шефа на AMG Тобиас Мьорс, новата кола ще получи обновен 2.0-литров агрегат с турбокомпресор, произвеждащ около 400 к.с., доставени към четирите ъгъла.

Тъй като старият A45 може да достигне 100 км/ч. за 4.6 секунди със само 360 коня, новият модел трябва да може да намали до 4 секунди времето, а дори и по-малко.