Точно преди Коледа Mercedes-AMG реши да направи подарък с видеоклип на новия А45.

Клипът започва с традиционна коледна музика, но бързо преминава към същността си, и показва мощния хечбек, който се забавлява на пистата.

Облечен в колоритен камуфлаж, Mercedes-AMG A45 следва стъпките на A35, но се отличава с по-агресивен екстериор с решетка панамерикана и четири ауспуха. Моделът има уникални алуминиеви джанти и същото задно крило като A35.

Тийзърът не разкрива твърде много, но изпълнителният директор на Mercedes-AMG Тобиас Мьорс вече потвърди доста подробности за предстоящия модел. Основното е, че автомобилът ще използва напълно нов 2.0-литров 4-цилиндров турбо агрегат, който произвежда повече от 395 к.с. Това означава, че моделът ще има поне с 95 к.с. повече от A35.

Освен с по-мощен двигател, A45 ще разполага и с 8-степенна трансмисия с двоен съединител вместо 7-степенната в A35. Комбинацията от повече мощност и предавки ще позволи на A45 лесно да победи малкия си брат, който може да ускори от 0 до 100 км/ч. за 4,7 секунди, преди да достигне ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Както и преди, A45 ще бъде оборудван със стандартна 4MATIC система за задвижване на всички колела. Въпреки това, ще има изцяло нов дрифт режим, който е подобен на този, използван при Mercedes-AMG GT Four-Door Coupe.

Ако това не е достатъчно впечатляващо, Мьорс вече каза, че шасито на автомобила ще бъде „невероятно“ подобрение спрямо предшественика си. Автомобилът също така обещава да бъде по-твърд и удобен от настоящия модел.