Mercedes-AMG A35 Sedan ще се прицели в Audi S3

A35

Mercedes наскоро свали покривалото от изцяло новата A-Class и сега получаваме първия кадри към предстоящия седан A35.

Създаден да се конкурира с Audi S3, AMG-модифицираният автомобил ще следва стъпките на хечбека A35 и ще приеме стилен дизайн, който отразява новия CLS. Предницата няма да търпи големи промени, но те се появяват зад A-колоната, тъй като моделът приема конвенционална седан форма, която не е толкова практична, колкото хечбека, нито спортна като следващото поколение CLA.

Стилът не крещи спортен седан, но моделът има двойна изпускателна система и отлична спирачна система с кръстосано пробити дискове.

Интериорът трябва до голяма степен да се пренесе от хечбека и това е добре, тъй като моделът има значително подобрена кабина, която най-накрая е достойна за емблемата на Mercedes. В резултат на това можем да очакваме цифров инструментален клъстер и високотехнологична инфоразвлекателна система, която използва новия Mercedes-Benz User Experience (MBUX) интерфейс. В хечбека дисплеите могат да са 7 или 10,25 инча.

Мощността ще бъде осигурена от на 2.0-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор и технология EQ Boost. Очаква се лекото хибридно задвижване да даде възможност на автомобила да произведе около 300 к.с.

Няма нито дума за това колко бърза ще бъде колата, но хечбекът A250 ускорява от 0-100 км/ч. за 6.2 секунди благодарение на своя 2.0 литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, който произвежда 224 к.с. и въртящ момент от 350 Nm. Като се има предвид разликата в мощността между двата модела, не би било изненадващо A35 да може да изпълни същата задача за около пет секунди.