Mercedes-AMG A35 атакува Audi S3 с 301 к.с.

Mercedes-AMG се разраства, тъй като производителят официално представи A35 4MATIC.

Започвайки под капака, хечбекът има нов 2.0 литров 4-цилиндров турбо двигател, който произвежда 301 к.с. и въртящ момент от 400 Nm. Той е свързан със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител и система за задвижване на всички колела. Тази модификация позволява на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч. за 4.7 секунди, преди да достигне ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Като истински AMG модел, това означава, че подобренията се простират отвъд двигателното отделение. По-специално, A35 е оборудван с допълнителни щанги за увеличаване на твърдостта отпред.

Инженерите инсталират окачване AMG Ride Control, което използва леки алуминиеви компоненти, AMG предни главини и още екстри, взети от A45. Клиентите ще имат възможност да поръчат адаптивна система на окачването с три различни режима.

Тъй като моделът може да достигне високи скорости сравнително бързо, A35 е оборудван с висококачествена спирачна система, която разполага с 4-бутални спирачни апарати и 350мм дискове отпред. Отзад, моделът има еднобутален апарат и 330 мм дискове.

Други промени в ефективността включват спортно кормилно управление, изпускателна AMG система и много специални настройки, включително нов „Slippery“ режим за AMG Dynamic Select системата.

От изображенията става ясно, че A35 има много общо с AMG моделите. Той има уникална решетка, канарди и преден сплитер. Колата е оборудвана със спортна задна броня и голям спойлер. Други елементи включват нов дифузьор и 18-инчови леки алуминиеви джанти.

Придвижвайки се в кабината, шофьорите ще намерят плосък волан и червени шевове. Също така ще има и специфични за AMG настройки и опции за цифровия инструментален клъстер и системата за инфоразвлечение.

Mercedes-AMG A35 4MATIC ще дебютира на автомобилното изложение в Париж на 2 октомври, а продажбите ще започнат по-късно този месец.