Mercedes-AMG A 45 и CLA 45 заплашват спортните автомобили с представянето си

A 45

Mercedes най-накрая свали покривалото от новите модели A 45 и CLA 45 AMG на Goodwood Festival of Speed.

Новите модели на AMG пристигат с някои наистина впечатляващи цифри, които ще предефинират техния клас; и двата са задвижвани от 2.0-литровия 4-цилиндров турбо двигател с мощност до 415 к.с. Времето до 100 км/ч. е по-малко от 3,9 секунди, а най-впечатляващото е, че разполагат с дрифт режим.

Както и преди, клиентите ще могат да избират между две версии; основният 45 модел, който предлага 382 к.с. и 480 Nm въртящ момент, и по-мощния 45S с 415 к.с. и 499 Nm въртящ момент.

A 45

Всички модели са оборудвани с новата 8-степенна трансмисия AMG Speedshift с двоен съединител и напълно променливата система за задвижване на всички колела Performance 4Matic+. Основният модел А4 5 може да постигне време до 100 км/ч. за 4 секунди (CLA 45 за 4.1 sec), докато A 45S се нуждае от 3.9 секунди за същата процедура (CLA 45 S за 4.0 sec). Максималната скорост на базовите 45-тици е електронно ограничена на 250 км/ч, като S-ките могат да достигнат до 270 км/ч.

Купето на новите AMG 45 модели е подсилено, за да осигури по-твърда основа за окачването. Инженерите на AMG са добавили лека алуминиева пластина под двигателя, която допълва окачването. Допълнителни усилващи елементи могат да бъдат намерени между страничните панели и А-колоните, докато диагоналните подпори в предната и задната част правят автомобила още по-здрав.

Акцентът в Performance 4Matic+ задвижването на всички колела е включването на новата AMG система за контрол на въртящия момент, която се намира в задния диференциал. Системата използва два електронно управлявани съединителя, по един за всеки заден задвижващ вал, контролирайки количеството въртящ момент, изпращано до всяко задно колело, с много по-голяма прецизност.

Много рекламираният Drift режим е стандартен за S моделите и е част от допълнителния пакет AMG Dynamic Plus за стандартните модели. Както при по-големите AMG-та, Drift режимът може да бъде задействан, когато е избран режимът Race driving, ESP-то е деактивирано и скоростите са в ръчен режим.

Новият агрегат в AMG 45 се предлага с шест режима на шофиране: Comfort, Sport, Sport+, за хлъзгав терен, индивидуален и състезателен режим. Последният е опция при стандартните модели.

Очаква се продажбите на новия Mercedes-AMG A 45 и CLA 45 да започнат до края на тази година.