Mercedes-AMG ще конкурира Panamera с хибриден GT 73

AMG

GT Concept отпреди две години даде насока за съвсем нов подход на бъдещите Mercedes-AMG модели: електрификация. Автомобилът съчетаваше 4.0-литровия V8 с две турбини с електромотор за обща мощност от 800 конски сили.

Шефът на AMG Тобиас Мьорс вече потвърди, че в следващата година и половина всяко AMG с изключение на 45-Series ще получи електрифициран задвижващ механизъм. Един от първите, очевидно ще е GT 4-Door Coupe.

Според Autocar, той трябва да носи името AMG GT 73 4Matic, което наскоро бе запазено от автомобилния производител.

Британската публикация твърди, че шпионски фотографи са забелязали мистериозен прототип, движещ се в пълна тишина, което означава, че има възможност да работи само на електричество, вероятно за кратки периоди от време. Когато обаче V8-макът се събуди, GT 73 веднага ще се разпознае като чистокръвно AMG.

AMG

Топ версията GT 63 S доставя 630 к.с.и 900 Nm въртящ момент и се нуждае от 3,2 секунди, за да ускори до 100 км/ч. Brabus вече засили агрегата до 789 к.с. и 1000 Nm въртящ момент. Така те смъкват времето до 100 за 2,9 секунди. С моменталния отговор и допълнителния въртящ момент от електрическия двигател, GT 73 трябва да бъде дори по-бърз от това!

Съперникът на Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, чийто хибриден двигател осигурява само 670 к.с. и 850 Nm въртящ момент се очаква да стартира някъде по-късно тази година. Що се отнася до мощта, тя ще бъде почти идентична с тази в AMG GT Concept, потвърди Мьорс.