Mercedes-AMG ще залага на задвижването на всички колела

v

AMG бяха известни с машините си със задно задвижване. Но сега, след като компанията е интегрирана в Mercedes-Benz като подразделение за мощни автомобили, тя ще включи във всичките си бъдещи проекти задвижване на всички колела.

Шефът на AMG Тобиас Мьорс каза пред Autocar, че това решение е взето поради търсенето от клиентите.

„Клиентите ни дадоха отговор и повечето искат задвижване на четирите колела. Още в дните, когато имахме AMG E-Class със задно задвижване и със задвижване на четирите колела, над 90% избраха втората опция. В новия E63 имате дрифт режим с истинско задно задвижване, но също и четири задвижващи колела” каза той.

Запитан директно дали суперавтомобилът на Mercedes-AMG GT, който се продава със задвижване на задните колела, също ще последва новия E63, като използва усъвършенствана система за задвижване на всички колела, Мьорс посочи, че ще се наложи.

„Когато питам клиентите за GT, те ме питат за задвижване на всички колела. Що се отнася до нашата конкуренция, това е недостатъкът на AMG по отношение на използваемостта. Хората в Мюнхен, винаги, искат задвижване на четирите колела – мисля, че е заради по-голяма безопасност и стабилност ”, каза той.

Mercedes-AMG показа своето модерно задвижване на всички колела с най-новото поколение E63. За разлика от предишните AWD модели, тази нова система може да изпрати 100% от мощността и въртящия момент към задните колела само с натискането на един бутон. Така системата перфектно обслужва онези, които искат безопасността на всички времена без да им се отнема възможността да плъзгат задницата, когато им е кеф.