Все още ненаименуваното купе с четири врати на Mercedes-AMG, ще предизвика нова война с пристигането си в края на 2018 г. в сегмента на хиперсалоните.

Шпиони забелязаха два прототипа, които бяха тествани при студени условия, като автомобилите все още бяха покрити с лек камуфлаж.

Първият модел с четири врати от AMG планира да предложи поредица от нови, фокусирани върху изпълнението хибридни задвижвания под марката EQ, произвеждайки до 805 к.с. Колосалната цифра на мощността ще бъде комбинирана с 50-километров пробег само на електричество според последните доклади.

Това не само ще го позиционира директно срещу Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, но и ще го превърне в най-мощният седан на пазара. AMG с четири врати ще има по-широка следа в сравнение със сегашния E63 AMG, но ще седи по-близо до земята и разбира се ще има по-ниска и уникална линия на покрива.

Предстоящият конкурент на Panamera ще бъде пуснат на пазара със същия 4.0-литров V8 двигател с две турбини с мощност от 604 к.с., използван в E63. Той ще е свързан с 9-степенна автоматична скоростна кутия и с конфигурируема система за задвижване на четирите колела.

Последните доклади говорят, че новият Mercedes AMG може да дебютира на автомобилното изложение в Женева през март, като продажбите ще започнат по-късно през 2018 г., а хибридните версии ще се появят през 2019 г.