Mercedes-AMG няма да прави Black Series SUV

Black Series

Mercedes-AMG е посветена на мощните и високопроизводителни машини. Те включват и мощни версии на кросоувърите и SUV-ове на Benz. Но най-горното стъпало на AMG е запазено само за модели с две врати.

Шефът на AMG Тобиас Мьорс говори пред AutoGuide за бъдещето на Black Series на автомобилното изложение в Ню Йорк миналата седмица. На въпроса дали Affalterbach някога ще направи спортен SUV Black Series, той се засмя: „Не, не, не, не … никога. Black Series е за пистата.“ И това означава само две врати.

За тези, които не са запознати, AMG Black Series е най-екстремното представяне на Mercedes досега. Олекотяването и специалното отношение се срещат само в SLK, CLK, SL, C-Class и SLS. Всички те са купета с две врати, като кабриолетите SLK и SL са с твърди тавани.

SLS AMG Black Series беше последният модел, който беше показан още през 2013 година. Но цялата тази линия беше преустановена през 2015 г. и оттогава чакаме нова. Очаква се скоро да видим AMG GT купе, което може да се появи в обозримо бъдеще.

Мьорс казва, че няма причина да се прави ново купе C63 AMG Black Series, тъй като то ще се припокрие по отношение на производителност и цена с GT. Същото бихме могли да кажем за купетата на E-Class и S-Class, както и за SLC и SL. Когато и GT моделът излезе в Black Series форма, пак ще изпаднем в състояние на чакане. Но каквото и да е бъдещето, изглежда, няма да имаме SUV.