Факт е, че Mercedes-AMG E63 S Estate е на практика едно от най-бързите комбита, за които можете да си изхарчите парите в днешно време.

Той идва в гаража ви с 4.0 литров, туин-турбо мотор, генериращ 604 к.с. и унищожителните 850 Нм тяга. Тези числа му позволяват в стокова версия да ускорява от 0 до 100 км/ч за точно 3 секунди и половина преди стрелката на километража да спре на електронно ограничените 250 км/ч. Това са общо взето данни, които съвсем спокойно могат да ви позволят да си прекарате семейната ваканция, записвайки не лоши времена на Силвърстоун…

За един собственик на Mercedes-AMG E63 S, обаче, мощността все пак се оказала недостатъчна. Затова той се обръща за помощ към Runtech, които подготвят „стероидна диета“ за комбито. Тя се състои в задължителния ремап, ъпгрейд на турбините и интейка, както и поставяне на изпускателна система Acrapovic.

Резултатите от тунинга са 813 к.с. и 1000 Нм въртящ момент, които изстрелват семейния вагон до сто за малко под 3 секунди. За да облицоват мощността, която се намира под капака с подходяща осанка, тунерите качват AMG-то на 21-инчови джанти от AG Luxury Wheels, довършени в покритие с меден цвят. Те изпълват страхотно калниците, особено в комбинация с пониженото окачване.

Инстаграм страницата на собственика, между другото, показва няколко видеоклипа с колата, а на един от постовете му е написал: „Синът ми каза – продаде си GT3-ката и купи комби?!? Какво не е наред с теб? После се качихме за обиколка. Въпросът приключи!“