mercedes a sedan

Mercedes представи концептуалната визия на следващото поколение компактни модели A-Class чрез прототипът A Sedan. Моделът ще бъде показан на тазгодишното автомобилно изложение в Шанхай.

Concept A Sedan визуализира бъдещият облик на моделите A-Class и вероятното разширяване на гамата с новата A Class Sedan. Тя е по-дълга от сегашният хечбек, но същевремено е по-тясна и по-висока. Предната решетка тип Panamericana е същата, която видяхме за първи път в AMG GT и се очаква да я срещаме във всички AMG модели на марката. Иновациите в дизайна на A Sedan са 20-инчовите лети джанти, релефния преден капак и уникалните LED предни и задни светлини.

мерцедес а-клас
Главният дизайнер на Mercedes Гордън Вагнер споделя пред медии, че въпреки предното предаване, платформата има пропорции на автомобил със задно задвижване и това позволява поставянето на по-големи колела, придавайки изчистен спортен вид. Според него следващото поколение ще бъде направено „много по-добре“ и причината  за това е, че компактните автомобили могат да се изградят от нулата.

а седан мерцедес
„Mercedes A Sedan ще има и по-функционално купе. Влизането в салона ще става по-лесно, височината на тавана над задните седалки по-голяма, а същевременно получавате и по-голям багажник, тъй като задният надвес е по-дълъг. Разбира се това няма да повлияе на външния вид, понеже сме замаскирали всичко добре.“ – 
допълва Вагнер.


С новата гама компактни седани CLA, GLA, A-Class (последните два след 2018 г.) Mercedes ще има възможността да се конкурира с 5 вратата серсия на Audi A3 и да се наложи на пазара сред малогабаритните коли в Европа и Азия.