Що се отнася до автомобилната индустрия, най-новите модели обикновено са пред конкуренцията. Тази логика трябва да е валидна за най-новия Mercedes-Benz A-Class. Той трябва да може да се разграничи от BMW 1-Series и Audi A3.

Разбира се, нещата не винаги са толкова прости, особено при премиум марките. Всъщност, това сравнение на Carwow показа колко страхотна е 1-Series и дори остаряващото A3, въпреки всички фантастични функции на A-Class.

Ако Alfa Romeo не ползва част от ДНК-то на Giulia (буквално и преносно) в новото поколение Giulietta, смятаме, че BMW ще продължи да прави най-спортния компактен хечбек в сегмента. Мат Уотсън твърди, че ако искате забавление зад волана, то 1-Series е идеалният избор.

Без изненади Audi A3 също се справя безпроблемно както на пътя, така и от гледна точка на комфорт и качество. След всички тези години (моделът е от 2012 г.) компактното Audi все още е впечатляваща кола, като рецензентът изтъква чудесния ѝ двигател.

Въпреки че изборът между тези три автомобила не е толкова прост, колкото си мислите A-Class все пак спечели, благодарение не само на новите технологии, но и на по-луксозния си стил от предшественика си – модел, широко критикуван, че не отговаря на стандартите на Mercedes .