Mercedes ще си сътрудничи с Linkin Park за по-добър звук на AMG електрическите си модели

AMG

Mercedes-AMG ще си сътрудничи с Linkin Park, заедно с други експерти в различни области, за да се увери, че предстоящите им електрически модели не само ще изглеждат добре и ще са бързи, но и ще звучат както трябва.

В този момент не е известно как американската рок банда ще помогне на Mercedes, но контактът бе потвърден от ръководителя на AMG Тобиас Мьорс, който наскоро говори по темата с WheelsMag.

„Знаете ли Linkin Park?“ Започнах да говоря с тези момчета за това какво е тълкуването им за електрически звук. Ние имаме сътрудничество с Linkin Park в продължение на години и сме доста близки.“ – каза Мьорс.

„Започнахме преди години, създадохме екип, изследващ изкуствени звуци, работехме заедно с гейминг специалисти, с филмови художници, които звучат филми. Ние продаваме емоции и звукът е наистина важна част от емоциите. Ние работим върху изкуствените звуци, защото така трябва „, добави шефът на Mercedes-AMG.

Хиперкарът Project One, който използва технология от Formula 1, проправя пътя към електрическото бъдеще на Mercedes-AMG. Той се отличава с 1.6-литров турбокомпресорен V6 агрегат и четири електрически мотора, които осигуряват обща комбинирана мощност, надвишаваща 1000 к.с. Първите единици на германската екзотика ще пристигнат през 2019 г., като производството ще бъде ограничено до 275 броя.

Заедно с хиперавтомобила, Mercedes-AMG също ще подготвя електрическа версия на новия CLS. Очаква се той да се казва AMG 53, като ще бъде позициониран между 43 и 63. Той ще комбинира 3.0-литровия редови 6-так от 43 с електрически мотор за максимална мощност от 429 к.с.