mercedes

След години на спекулации, Daimler най-накрая заяви, че започва строеж на завод в Русия за марката Mercedes-Benz.

Денис Мантуров – министър на търговията и промишлеността в страната, потвърди пред AutoNews, че изграждането на завода започва през 2018г. на място, близо до столицата Москва. Той добави, че скоро ще бъде подписан договор между руското правителство и немския производител.

mercedes

Говорител на Daimler призна, че преговори се водят: „Ние сме в преговори с правителството, с цел да се провери дали икономическите изисквания за местно производство на пътнически автомобили са изпълнени.

В предишен доклад на немската компания се твърдеше, че ще бъдат инвестирани около 200 млн. евро, които ще им позволят производството на 30 000 броя SUV с марка Mercedes.

mercedes
Ако проектът се финализира, Daimler ще постави на мерника си конкурента BMW, който подписа договор с местен производител Avtotor. Те сглобяват моделите 3-та, 5-та, 7-ма серия, както и SUV-овете X1, X3, X4, X5 и Х6 в завод край Калининград.

Това не е всичко, Audi също е постлал чергата си на руска територия. Те сглобяват седани и джипове в завод, собственост на Vlkswagen Group, в Калуга.