ръководство

С непрестанното развитие на модерните технологии все повече наблюдаваме изчезването на хартията и печата като информационен носител. Mercedes са напът да оставят в историята доброто старо ръководство за употреба на автомобилите си, замествайки го с интересно, достъпно и удобно приложение за вашия смартфон.

App-а носи простичкото име „Попитай Mercedes“ и работи с така наречената „подобрена реалност“, т.е. когато насочите камерата към таблото на колата ще се появят балончета с числа, които потребителят може да докосне и да разкрие информация за функциите на съответната екстра. За жалост „подобрената реалност“ ще бъде налична само за моделите E-Class и S-Class.

Останалите клиенти на марката ще могат да задават гласови въпроси на „Попитай Mercedes“, като от компанията твърдят, че приложението говори много езици и не е нужно да се стараете да произнасяте накъсани фрази на перфектен книжовен език, за да ви разбере. Като отговор приложението ще ви представи полезни видеа или достъпна информация с изображения.

Приложението ще дебютира в САЩ, ЮАР и Малайзия още тази година и постепенно ще бъде разпространено на останалите пазари през 2018 г.