Mercedes сподели кои са 5-те най-добри модела на марката

Знаете как хората обичат да питат актьорите кои са техните любими 5 или 10 роли в любими филми? Би било също толкова приятно да получим подобни отзиви от автомобилните производители относно това, кои са техните любими модели.

Благодарение на Mercedes, който създаде този кратък видеоклип, вече знаем как базираният в Щутгарт производител на автомобили мисли относно собствените си модели. Също така, с толкова много коли, от които да избирате, предполагаме, че Топ 5 трябва да е доста трудно да се състави.

И все пак, идвайки под номер 5, това е 540 К, построен между 1935 и 1940 и представен на автомобилното изложение в Париж през 1936 година. Това, което направи 540 К различно от 500 К, бе значително по-лекото шаси и по-обемният 8-цилиндров двигател, който достигна 5,4 литра.

Номер 4 в списъка е Mercedes-Maybach G 650 Landaulet. Той съчетава малко от всичко, от офроуд красота, до пълен лукс и изключителност. Неговата цена от € 630 000 казва почти всичко.

Иконичният Mercedes-Benz 600 идва под номер 3, макар че го смятаме за достоен за първото място, тъй като в продължение на почти две десетилетия той въплъщава лукс, докато производството му спира през 1981 г. Технически казано, истински наследник за него не се появи, докато моделите Maybach 57 и 62 не бяха въведени през 2002 г. – с много по-малък успех, който завърши с отмяната им през 2010 г.

Втори в този списък е чисто новият Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet. Той разполага с всичко от масивен 6.0-литров Twin Turbo V12, който допълва новите седалки, емблеми на Maybach, 4 изпускателни тръби, нови колела, нова броня и най-вече ограничен производствен цикъл от 300 единици, 75 от които са предназначени за Съединените Щати.

Що се отнася до единствения истински победител, това е 300 SLR, който Mercedes очевидно смята за крайно постижение и наистина безценна кола. Тъй като само две улични единици са били построени, с максимална скорост, достигаща 290 км/ч., което го прави най-бързата кола в света по онова време, ние сме съгласни с неговото място както в класирането на Merc, така и в историята.