Mercedes спират кифленския SLC

SLC

Mercedes SLK завинаги ще остане в историята като по-достъпното купе на марката спрямо SL. Той стартира през 1996 г., но популярността му намаля с времето.

Спадът в търсенето е значителен през последните години и не е учудващото, че Mercedes ще приключи с SLC по-късно тази година, без да дава никакви индикации за наследник. За сега знаем със сигурност, че моделът ще завърши с Final Edition.

Създаден да отдаде почит на емблематичния роудстър, SLC Final Edition разполага с редица уникални детайли. Спецификацията SLC 300 идва с гланцирани черни акценти и 18-инчови алуминиеви джанти. Тъй като моделът е базиран на варианта AMG Line, той включва спортни брони, спортно регулируемо окачване и подобрена спирачна система.

В кабината ще намерите двуцветни кожени Nappa спортни седалки, сиви предпазни колани и акценти от „карбонова кожа”. Алуминият ще преобладава, както и плосък волан и специални стелки. Екстрите ще се допълват от отопляеми седалки, AIRSCARF система за отопление на врата и много „Final Edition“ означения.

Феновете, които търсят повече мощ, могат да се възползват от SLC43 Final Edition, който се отличава със Sun Yellow боя, която отдава почит на оригиналния цвят на SLK – Yellowstone. Други специални елементи включват споменатите гланцирани черни елементи и 18-инчовите леки алуминиеви джанти в черен мат.

SLC 300 идва с 2.0-литров турбо 4-цилиндров агрегат, който произвежда 241 к.с. и 370 Nm въртящ момент. Това позволява на роудстъра да достигне 100 км/ч. за 5.8 секунди преди да удари ограничената максимална скорост от 250 км/ч.

AMG версията рапзолага с 3.0-литров V6 двигател, който произвежда 385 к.с. и въртящ момент от 520 Nm. Благодарение на допълнителната мощност, времето до 100 км/ч. намалява до 4,6 секунди, а максималната скорост остава непроменена.

В Европа ще се предлагат още две опции на двигателя. SLC 180 с 1,6-литров 4-цилиндров турбо мотор с мощност от 154 к.с. и въртящ момент от 250 Nm е най-ниската версия. На разположение ще е и SLC 200 с 2.0-литров 4-цилиндров турбо двигател с мощност от 181 к.с. и въртящ момент от 300 Nm.

Моделът се очаква да пристигне следващия месец, а цените в Германия варират от 41 536,95 евро за SLC 180 до 65 045,40 евро за SLC 43.