Mercedes работи по нова номерация

Mercedes

Изглежда, че Mercedes-Benz подготвя значителна промяна в съществуващата си номенклатура.

Auto Guide разкри заявени запазени марки, направени в Канада и други пазари, което предполага, че немският производител скоро ще започне да се позовава на не-AMG модели с двуцифрени означения.

Традиционно само AMG моделите на марката имат двуцифрени номера (например 43, 53 и 63). Германският производител обаче наскоро подаде заявки за търговски марки за A 40, CLA 40, SLC 40, SLC 50 и GLE 50 в Канада. Освен това CLA 50 е подадено за резервиране в Германия и по света към Световната организация за интелектуална собственост.

Въпреки че би било лесно да се обяснят тези имена като предстоящи варианти на AMG, те биха могли да бъдат първи в нова схема за именуване, която изхвърля означения като CLA 250 и SLC 250.

Новите приложения за запазени марки не спират тук. Mercedes също са подали искане за защита на CLA 53, G73 и S73, три имена, които изглеждат много вероятно да украсят бъдещи AMG модели. Съобщено е, че моделите с марката „73“ могат да бъдат оборудвани с хибридно задвижване на марката, което потенциално може да достигне до 800 к.с.

Едно от последните заявления за търговска марка е „Turbo 48“. Предполага се, че това може да се отнася до модели с турбокомпресор, оборудвани с 48V хибридни системи и може да се появи при всички приложими модели.

Когато бе запитан за патентните заявки, говорителят на Mercedes Северна Америка Брайън Котър отказа да коментира.