Mercedes няма да направи AMG X-Class версия

X-Class

Ford може и да предлага Raptor версия на Ranger и разбира се с F-150, но това не е достатъчно, за да накара Mercedes-Benz да добави AMG версия на X-Class.

Липсата на интерес от страна на Mercedes-AMG към мощна X-Class бе потвърдена от главният шеф на марката, базирана в Афалтербах, Тобиас Мьорс, съобщава CarSales.

При пускането на GT 4-Door Coupe в Тексас миналата седмица, Мьорс каза, че „няма да има X-Class AMG“, не сега и в бъдеще, тъй като „културата на AMG не съвпада с тази на Nissan и Renault“.

На първо място, Merc-ът е вече най-скъпият пикап в сегмента. По този начин продукт с висока мощност би го направил още по-скъп и може да се окаже неуспешен, така че този сценарий е достатъчен, за да изплаши ръководството на германците.

И на второ място, пикапът се основава на същата платформа като Nissan Navara, така че поставянето на голям V8 двигател под капака ще изисква много работа.

Разбира се, винаги има възможност да се комбинира 3.0-литровият бензинов турбо мотор с EQ Boost стартер-алтернатор и да се нарече Mercedes-AMG X-Class 53, но самият Мьорс използва думата „никога“, когато се позова на AMG версия на пикапа.