Mercedes може да се откаже от AMG SL65 през идния месец

SL65

Ако се чудите дали да си купите Mercedes-AMG SL65, по-добре да решите скоро. Защото според най-новите слухове моделът скоро ще бъде свален.

Флагманът на роудстърите на Mercedes, SL65 включва 6.0-литровия Twin Turbo V12 от Affalterbach. Той произвежда 604 к.с. и още по-впечатляващ въртящ момент от 1000 Nm.

Същият този двигател задвижва S65 (седан, купе и кабриолет), Maybach S650 (седан и кабриолет) и AMG G65 и Maybach G650 Landaulet версиите на предишната G-Class. (Той също така служи като основа за двигателите на Aston Martin DB11 и Pagani Huayra.)

Досега все още не сме виждали двигателя в новия G-Wagen. И никога няма и да го видим. Новините са, че само моделите, продавани като Maybach ще запазят двигателя. Това може да включва новите G и предстоящия GLS. Но освен ако луксозната марка не планира версия на следващия SL роудстър, SL65 може да изчезне завинаги.

Може и да не се налага да скърбим твърде много, тъй като следващият SL може да получи хибриден двигател с висока мощност, подобен на този, който видяхме в концепта AMG GT с четири врати. Очаквано да бъде означено като 73, новото семейство хибриди може да изстреля солидните 800 конски сили.

Междувременно MB Passion съобщава, че производството на настоящия Mercedes-AMG SL65 roadster ще приключи в края на следващия месец. Със спирането на SL600 с предишното поколение R230 през 2009 г., това означава, че пазарът ще изгуби още един кабриолет с 12-цилиндров двигател.