Можем да говорим цял ден дали Senna е замислена с почит към великия Аертон, но в крайна сметка това е един от най-впечатляващите суперавтомобили, които се появиха тази година.

Бруталният McLaren е един от най-екстремните примери за „форма, следваща функцията“, изтривайки естетическия дизайн заради аеродинамиката. Където и да погледнете, виждате канали и остри ръбове, готови да разцепят въздуха и да залепят Senna за асфалта при абсурдни скорости.

Цифрите са доста впечатляващи: 4.0 литровият V8 разполага със 789 к.с. и въртящ момент от 800 Nm, а теглото е едва 1,198 кг. Освен това, екстремната (и активна) аеродинамика осигурява 800 кг. притискане при 250 км/ч.

Представянето по права линия е възбуждащо: 0-100 км/ч. отнема едва 2,8 секунди, а 6,8 секунди са нужни до 0-200 км/ч. 1/4 миля се изминава пък за 9,9 секунди. О, а максималната скорост, ще попитате? Тя е 340 км/ч.

Но истинският коз на Senna е представянето на пистата. Помн ли колко бърз  беше хиперкарът P1? Е, в сравнение със Senna той е доста по-бавен или поне така казват от McLaren.

Всичко в него крещи по начин, достоен за върховен суперавтомобил. Въпросът обаче остава: Дали това е най-добрият хиперкар? Нека да видим какво ще кажат от Carfection в това видео.