McLaren MSO X събра 10 модела на едно място

MSO X

По-рано тази година, McLaren Special Operations представиха изцяло новия MSO X.

Наредени от McLaren Newport Beach, моделите в ограничена серия са базирани на 570S и включват множество подобрения, вдъхновени от състезателната кола 570S GT4. Десетте коли наскоро бяха доставени на собствениците им, а дилъра показа нов промоционален видеоклип, който ни дава по-добър поглед към мощните модели.

Тъй като автомобилите са проектирани така, че да приличат на 570S GT4, всеки от тях е снабден с нов капак, калници и масивно задно крило, което спомага за допълнителни 100 килограма притискателна сила. Стилните промени не спират там, тъй като автомобилите имат и титаниева изпускателна система, монтиран въздухозаборник на покрива и олекотени колела с гуми Pirelli P Zero Corsa.

За да подсили състезателната тематика, всеки модел разполага с компоненти от въглеродни влакна с гланцирано покритие. Друго уникално предложение е специалното облепване, което отдава почит на състезателните автомобили F1 GTR.

В кабината шофьорите ще намерят набор от допълнителни доработки, тъй като всеки MSO X има състезателни седалки от въглеродни влакна с четириточкови колани. Шасито от въглеродни влакна на автомобила също е останало изложено на показ и има централна конзола от 570S GT4. Не на последно място, има отредено място от въглеродни влакна, предназначено за съхраняване на каска.

Тъй като автомобилите са базирани на 570S, те включват 3.8-литров V8 двигател с две турбини, който развива 570 к.с. и въртящ момент от 600 Nm. Той е свързан със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител, която позволява на обикновения модел да ускорява от 0-100 км/ч. за 3.1 секунди преди да достигне максимална скорост от 328 км/ч.