McLaren F1 се продава за $25 милиона!!!

F1

Може да е на 20 години, тъй като производството приключи през 1998 г., но McLaren F1 все още е един от най-емблематичните суперавтомобили, създавани някога.

Произведени са само 106 единици, 64 от които са законни за движение по пътищата, а останалите са състезателни бройки. Това бе най-бързият автомобил в серийно производство в света, с рекорд от 386 км/ч., задържал се почти две десетилетия.

Въпреки това славните му дни са свършили, тъй като всички бройки могат да бъдат намерени в частни колекции, разпръснати по целия свят.

Този емблематичен статут доведе до това, че стойността му се покачва през последните 26 години, откакто се появи първият екземпляр. Малкото McLaren F1, които променят собствеността си, днес вървят за $ 10 – $ 15 милиона или дори повече.

Швейцарският дилър на автомобили, който твърди, че разполага с F1, иска 20 милиона евро за него, или 24,9 милиона долара по днешните обменни курсове.

Завършен в сребърен металик, първоначално е изпратена в Германия, където е регистрирана за първи път през юни 1996 г. и е навъртяла само 3,500 километра.

Има само едно нещо, което повдига вежди в тази обява: фактът, че въпреки че се иска баснословна сума за този F1, дилърът на автомобила не може да организира подходяща фотосесия, тъй като изображенията, които се появяват, са с изключително ниска резолюция.

Въпреки това, дилърът изглежда легитимен, тъй като има други различни автомобили за продажба, включително Aston Martin Lagonda, Mercedes SLR McLaren и дори BMW M1, така че ако имате около 25 млн. щатски долара, вече знаете какво да си купите.