McLaren 720S Spider разкри красотата на кабриолетите

720S Spider

McLaren 720S Spider отбеляза премиерата си на автомобилното изложение в Женева и в официални снимки автомобилът изглежда наистина превъзходно.

McLaren 720S Spider не се отличава особено от модела с фиксиран таван. И това не е необходимо, защото 720S Coupe е много впечатляващ суперавтомобил.

Монококът от карбон, на който се базира 720S, е толкова подсилен, че не се налага заздравяването му за кабрио версията. Единственото допълнение е фиксирана карбонова стойка за допълнителна защита при преобръщане. Това води до допълнителни 50 кг или общо тегло от 1332 кг.

Подвижният покрив е направен от карбон и може да се вдига или спуска само за 11 секунди до 50 км/ч. McLaren твърди, че това го прави най-бързият сгъваем покрив при суперавтомобилите.

Един от най-интригуващите елементи на 720S Spider са неговите специални задни опори. Вместо просто да ги направи от въглеродни влакна, британският производител решава да ползва леко стъкло, за да подобри видимостта.

Подобно на 720S Coupe, Spider се задвижва от twin-turbo 4.0-литров V8, доставящ 710 к.с. и 769 Nm въртящ момент. Това позволява на колата да достигне 100 км/ч само за 2,9 секунди и 200 км/ч. за 7,9 секунди.

McLaren показаха и 720S Spider, специално доработен от McLaren Special Operations. Оказва се, че той изобщо не е евтин. Като се има предвид, че цената за 720S Spider започва от $ 315,000 в САЩ, MSO версията струва $ 523,000. Това са над 200 000 долара в доработки.

Най-очевидната разлика между двете версии е Meteorite сивата боя, която включва сини акценти по купето на автомобила. В допълнение имаме още карбон по задния дифузор и B-колоните. Включени са и опционална спортна изпускателна система, Stealth пакет и електрохроматично стъкло за прибиращия се твърд таван.

Отвътре, MSO 720S Spider включва карбонови седалки, MSO табели, Burton Blue алкантара и Jet Black кожа. Разбира се, това е само една спецификация. Подразделението на McLaren може да персонализира всеки суперавтомобил по желание на собственика му, стига той да има дълбоки джобове.