McLaren 720S Hybrid ще покаже бъдещето на спортните автомобили

McLaren

McLaren ще разкрие GT модела си утре, но той далеч не е единственият нов модел в процес на разработка.

Като част от бизнес плана на компанията Track25, McLaren ще представи 18 нови автомобила или техни производни до края на 2025 година. Някои от тези модели вече са представени – включително 600LT Spider, 720S Spider и Speedtail – но това все още остават доста превозни средства.

Сега получаваме по-добра представа какво да очакваме, тъй като в Европа беше забелязано тайнствено муле. Базирайки се на McLaren 720S, автомобилът не прилича на нищо особено на пръв поглед. Въпреки това, компанията загатна нещо интересно, благодарение на надписите „Hybrid Prototype“ отстрани и хибридни предупредителни етикети на страничното задно стъкло.

Освен това, моделът изглежда като традиционен 720S. Това предполага, че инженерите на McLaren са успели да вкарат хибриден двигател в автомобила, без да предприемат видими модификации.

McLaren

За съжаление, за модела не се знае нищо друго. Като се има предвид това, фактът, че мулето се основава на 720S, може да подскаже, че McLaren работи върху хибриден наследник.

Новината не е много изненадваща, тъй като McLaren заяви, че до 2025 г. 100% от техни спортни машини и суперкари ще бъдат хибридни. Това би трябвало да даде възможност на бъдещите модели да имат „над 30 минути електрически пробег“ на състезателните писти.

Това не е много, но предстоящият модел най-вероятно ще използва карбонов кокпит от следващо поколение, разработен и произведен в новия технологичен център McLaren Composites в Шефилд. Съоръжението отвори миналата есен и обещава да бъде „световен лидер в иновациите на леки въглеродни влакна и композитни материали“. Центърът ще започне работа тази година и ще бъде напълно функциониращ през 2020 година.