Съществуват превозни средства, които се отличават с офроуд възможности; Jeep Wrangler, например, е перфектен пример за пресечен терен. McLaren 720S, от друга страна, е суперавтомобил, който определено не е предназначен да излезе извън пътя.

И така, какво се случва, когато 720S се опитва да напусне асфалта, сякаш е Wrangler? Изненадващо, не се справя толкова лошо, колкото си мислите.

Краткото клипче на Флорис Дюларт показва 720S, движещ се по доста груб терен. Човек би си помислил, че McLaren ще заседне незабавно или ще се повреди, но изненадващо не е така.

Вместо това, само 720S се преборва с доста голям коловоз с малко помощ отвън. Видеоклипът завършва, когато британският спортист достига неравен терен с наклон. Подозираме, че той е стигнал максимума на офроуд възможностите си.

Все пак трябва да кажем, че сме впечатлени от опита на суперколата. Това е един от малкото случаи, когато ще видите суперавтомобил извън пътя и той очевидно може да се справи. По-големите пружини и окачването Proactive Chassis Control II изглежда правят ситуацията много по-добра.

Дали този собственик е луд, за да си позволи такава откровена простотия с McLaren? Все пак тази кола е предназначена за асфалт и предпочитаме да я виждаме именно там.