McLaren все още е относително нов в света на суперавтомобилите и хиперкарите, но моделите му продължават да очароват с феноменално представяне, което затруднява съперниците си от Lamborghini, Ferrari и Porsche.

Няма по-добър пример за това от 720S. Представен преди около 16 месеца, британският суперавтомобил е в ценовия диапазон на Ferrari 488 GTB и Lamborghini Huracan, но надминава и двете със значителна разлика.

Ако има достатъчно място, McLaren казва, че 720S може да ускори до внушителните 341 км/ч. Видеоклипът не показва максимума на 720S, той достига доста близо, превишавайки 320 км/ч. и за кратко достига 325 км/ч. Позицията на POV камерата ще ви накара да се чувствате все едно сте в колата, така че видеото си заслужава.

Това, което може би е най-интересно, не е просто максималната скорост. Вместо това, начинът, по който 720S ускорява от 150 км/ч. до 250 км/ч. с наистина ужасяващо темпо, изглежда, че огъва време-пространството.

Тайната на представянето на автомобила се крие в неговия 4.0-литров twin-turbo V8 двигател. Официално моделът произвежда 710 к.с. Обаче дино тестове на колата предполагат, че тя може да се доближи до 800 к.с. на коляновия вал, цифра, която се доближава до територията на Ferrari 812 Superfast и Lamborghini Aventador S.