McLaren ще представи 18 нови модела до 2025г.

McLaren

На Гудууд, McLaren обяви новия си бизнес план „Track25“, който има за цел да изведе британския автомобилен производител в следващото десетилетие.

Сред основните етапи на пътната карта Track25 е да се гарантира, че цялата гама спортни и суперавтомобили на McLaren ще има хибридно задвижване през следващите седем години, сред които и нова серия Ultimate, която ще наследи P1.

McLaren също така ще развива технологиите, за да се създаде по-лека, бързо зареждаща се мощна батерия, която се очаква да предлага повече от 30 минути забавление на състезателна писта.

Скоро отвореният McLaren Composites Technology Center (MCTC) ще бъде мястото, където производителят ще разработва и произвежда нови технологии. След като започне да функционира, MCTC ще гарантира, че приблизително 57% от превозното средство ще бъде от Великобритания.

Но преди всичко, марката ще се съсредоточи в разработването на 18 нови модела, които трябва да вдигнат производството с почти 75%. Това означава създаване на около 6 000 автомобила годишно до 2025 г.

Други новости ще включват подобрена кибер защита за автомобилите, подобрено проследяване и актуализации на софтуера, което ще позволи на клиентите да получават нови ъпдейти, без да се налага да пътуват до представителства.

В момента McLaren продава автомобилите си на 31 пазара в целия свят. Въпреки това, в рамките на плана Track25, производителят се надява да достигне до 100 търговци на дребно (спрямо сегашните 86), като същевременно ще разширява съществуващите пазари, така и нови като Русия, Индия и Централна и Източна Европа.

„Всеки в McLaren Automotive остава концентриран да проектира и изработва най-добрите автомобили за шофиране. Верни на духа на McLaren, амбициите ни продължават да растат и бизнес-планът ни от 1.2 милиарда паунда Track25 ще обхваща 18 нови модела, включително и нов McLaren P1. Ние сме луксозна марка, която се ангажира да инвестира в иновации, независимо дали това е в разработването и производството на собствени шасита от карбон като част от новия британски производствен център на стойност 50 млн. лири, нови двигатели с хибридно задвижване в цялата гама до 2025 или технология за подобряване опита от шофирането и притежаването“, каза главният изпълнителен директор на McLaren Майк Флюит.