McLaren потвърди бруталния BC-03 Hypercar

BC-03

McLaren съобщи, че разработва нов хиперавтомобил, наречен BC-03. Отговорни за модела ще са от отдела MSO, като създадат една единствена бройка.

BC-03, което означава „Bespoke Commission 03“, се смята за вдъхновен от концепцията McLaren Vision GT, видяна във видео играта Gran Turismo.

Британският производител потвърди BC-03 пред Pistonheads в по-ранен доклад, като заяви: „BC-03 е поръчкова клиентска машина, създадена от McLaren Special Operations“, но не сподели повече подробности, тъй като спецификата на проекта е поверителна между MSO и клиента.

Единичният McLaren се очаква да бъде хардкор, фокусиран за писта хиперкар, който вероятно ще е по-лек от предстоящия Speedtail и ще предлага повече мощност от Senna. Той би могъл да сподели същата хибридна система със Speedtail, което означава, че ще предложи над 1000 к.с., като комбинира 4.0-литров twin-turbo V8 с електромотори, монтирани отпред.

Според плана Track25 на McLaren, моделите от спортната и супер сериите ще получат хибридни двигатели до 2025 г. и много от тях ще могат да работят на чиста електрическа мощност. Предстоящият Speedtail и BC-03 ще бъдат първите модели на McLaren, които ще бъдат оборудвани с новата хибридна технология, по която компанията работи през последните няколко години.

Хората от Уокинг очевидно са изключително заети, тъй като McLaren изглежда развива множество суперавтомобили и хиперколи едновременно, като триместен Speedtail се очаква да бъде разкрит на 26 октомври.