McLaren показват невероятна двойка

Както се пееше в една песен – „събудих се в ново Bugatti“. Е ние искаме да сме късметлията, който ще се събуди с тези два прекрасни McLaren-a пред дома си. Те носят гордите имена MSO R Coupe и Spider.

Двата модела пристигат с перфектно балансиран  3.8-литров V8 двигател, който произвежда 688 к.с. и активна аеродинамика с двойно задно крило. Направеният по поръчка интериор и перфектният външен вид само допълват хармонията.

MSO (McLaren Special Operations) персонална комисия пряко свързва клиентите със специализираното звено на британците. Персонализирането на автомобилите не включва само боя, но и промени по дизайна, поръчков интериор и промени в динамиката и мощността. Резултат е създаване на уникални машини, които се различават една от друга и са точно по вкуса на клиента.

Двете бижута са изпълнени в поразителен „течен“ сребърен цвят с централна карбонова линия. Също така предната броня, капакът на двигателя, калниците, покривът и задницата са от въглеродни влакна, подобно на страничните огледала, както и рамената на чистачките.

Други детайли, с които се отличават McLaren-ите са червения кант по липовете и праговете, както и множество MSO R емблеми по екстериора. Джантите и на двата модела са еднакви – 5-спицови. Разликата е само в нюанса на черното.

Интериорите им също са доста забележителни. Навсякъде можете да се докоснете до алкантара. Седалките са червени с черни шевове и отново MSO R емблеми на облегалките за глава. Воланът е карбонов, а местата за хващане от двете страни са отново от алкантара. Поставен е и задължително червен маркер.

Сърцето под това съкровище не е случайно. Това е M838TL V8-мак с две турбини, развиващ 679 к.с. и 700 Nm въртящ момент. Изпускателната система е, разбира се, от титан. Ауспусите са кръстосани за по-голяма дължина, която оптимизира изхвърлянето на газове.

Всеки от двата McLaren-а изглежда съвършено и ако трябва да избираме, сериозно ще се зачудим. Оставаме без дъх пред визията им и искрено се кланяме на всички от MSO, работили над тях.