mclaren

През 2020 г. можем да видим резултата налице при нов модел McLaren

McLaren планира производство на ново семейство двигатели, обещаващи по-мощни автомобили и по-ниски нива на замърсяване, а BMW ще бъде техният партньор. Британската компания обяви това вчера, като заяви, че крайната цел на проекта е мощност на двигателите по-голяма от тази, която в момента е възможна.

Коментирайки сътрудничеството, главният изпълнителен директор на McLaren Automotive Майк Флуйт отбеляза: „Това е вълнуващ проект, който засяга всичките ни партньори. McLaren Automotive има изключителна репутация в изграждането на най-добрите двигатели в света, като например М838Т и предишните си победи в категориите за „Най-добър двигател на годината“. Ние ще продължим независимо да проектираме и произвеждаме нашите двигатели, а ползите от този проект ще ни помогнат да ускорим разработването на следващото поколение задвижващи агрегати. „

Споменатият двигател М838Т достига максимална мощност от 727 к.с.

McLaren продължава да поддържа партньорство в разработката на двигатели с Ricardo и BMW Group, докато Grainger & Worrall ще предоставят опита си в леенето. Lentus Composites ще допринесе знания, специализирани в композитните дейности, а ефективността на крайния продукт ще следи Университетът в Бат, благодарение на дългогодишните им научни изследвания на двигателите с вътрешно горене.
s70 bmw

Това не е първият път когато BMW и McLaren работят заедно по подобен проект. S70/2 или както почитателите го наричат „Мона Лиза“ е 6.1 литров V12 със 627 к.с. проектиран от инженера Пол Роше в спортното разделение на BMW.  Мнозина считат S70/2 за един от най-добритедвигатели монтиран в автомобил. Той се характеризира с невероятно бърза реакция на газта, несравнима мощност и уникален звук.