Mazda6 2018 е по-луксозна от всякога

Mazda6

Фейслифтът на Mazda6 Wagon мина под радара в Женева, но все пак си струва да се спомене, тъй като актуализираният модел получи множество подобрения.

Като се започне отвън, комбито следва стъпките на фейслифт седана, тъй като възприема нова по-дълбока и сложна решетка. Тя е заобиколена от нови фарове, които се отличават с LED светлини и нови интегрирани фарове за мъгла. Другите промени включват допълнителен набор от цветове и променени 17- и 19-инчови алуминиеви джанти.

Интериорът получава голямо освежаване, което се фокусира върху технологиите и висококачествените материали. На първо място, колата е оборудвана с нови седалки, които имат по-дебела подложка и по-широки възглавнички за по-добър комфорт. Моделът също така придобива 8-инчова инфоразвлектателна система, актуализиран инструментален панел и подобрена облицовка на вратите.

Високото изпълнение на модела предлага асортимент от екстри, включително 7-инчов TFT LCD дисплей, изобразяващ уредите и нов активен дисплей, който „проектира информация за автомобила директно върху предното стъкло“. Mazda6 може да бъде оборудвана с нови вентилирани предни седалки и нов луксозен пакет, който добавя Nappa кожа, дървена облицовка Sen и гланцово покритие.

Двигателите на комбито също са подобрени, тъй като инженерите са се съсредоточили върху повишаването на мощността, като същевременно намалят разхода на гориво и емисиите. От гледна точка на бензиновите агрегати разполагате със SKYACTIV-G 2.0, който има мощност от 145 к.с. и 165 к.с. Клиентите могат да поръчат и двигател SKYACTIV-G 2.5, който развива 194 к.с. и 258 Nm въртящ момент.

Базовият дизелов вариант е SKYACTIV-D 2.2, който произвежда 150 к.с. и въртящ момент от 380 Nm. Има и подобрена версия, която развива 184 к.с. и 445 Nm въртящ момент.

Освен актуализираната серия двигатели, комбито получава ново окачване с нови амортисьори и стабилизатори, които сега са свързани с втулките. Mazda казва, че тези промени ще спомогнат за постигането на „по-плавно и по-линейно“ пътуване.

Инженерите са се фокусирали и върху подобряване на нивата на шум и вибрации чрез подсилване на ключови точки на купето и добавяне на по-дебели подови панели. Компанията също така е инсталирала материал за абсорбиране на вибрациите в централния тунел и е променила вътрешната структура на тавана на кабината.

По отношение на безопасността, Mazda6 предлага широка гама от технологии за безопасност i-ACTIVSENSE. Акцентите включват актуализирана система Mazda Rader Cruise Control, която сега работи при всякакви скорости. Друга забележима особеност е 360 ° View Monitor, който използва четири камери за показване на обкръжението около автомобила.