Mazda3 AWD ли е най-очевидният избор в компактния клас?

Mazda3 AWD

Журналистите в Съединените щати наскоро имаха възможността да изпробват новата Mazda3 AWD 2019 с всички задвижващи колела. Подобно на моделите без тази система, това си остава впечатляващ автомобил.

Видеоклиповете по-долу са от Щатите и засега са едни от малкото, които осигуряват задълбочен поглед към новата Mazda3.

Mazda3 Sedan, както и Mazda3 Hatchback се задвижват от SkyActiv-G 2,5-литров бензинов двигател с мощност от 186 к.с. при 6000 об/мин. и 252 Nm въртящ момент при 4000 об/мин.

Двата компактни модела могат да бъдат оборудвани с i-Activ система за задвижване на всички колела за допълнителните $ 1,400. Всички модели са оборудвани стандартно с 6-степенна автоматична трансмисия, но Premium пакетът включва 6-степенна ръчка.

Купувачите на новата Mazda3, ще се зарадват от богатото стандартно оборудване на интериора. То включва най-новата инфоразвлекателна система на производителя с Apple CarPlay и Android Auto свързаност. Освен това, новата Mazda3 включва седалки от изкуствена кожа, автоматичен двузонов климатик и чистачки с датчик за дъжд.

Тук идва и най-важният въпрос, дали системата за задвижване на всички колела си струва? Ако искате вашия седан или хечбек да е малко по-практичен, задвижването на всички колела е начинът да го постигнете. Предвид и ниската цена от само 1400 долара в САЩ (дано тя да не се повиши прекалено за Европа), наистина си заслужава.