Mazda MX-5 RF Sport Black е новото секси предложение от японците

MX-5

Със своя уникален син цвят и контрастиращ черен заден спойлер и огледала за обратно виждане, Mazda MX-5 ще бъде налична в края на следващия месец, ограничена до 300 единици.

Други отличителни белези са графитените джанти, уникалните подложки на праговете и означенията, които правят MX-5 отличителна като специален модел, който скоро ще бъде представен на 2018 MX-5 Owners Club Spring Rally в Гудууд на 29 април.

„Радвам се, че можем да предложим изключителен RF модел за нашите клиенти. С присъединяването си към модела Z-Sport в серията, сега имаме ненадминат избор на MX-5, което означава, че всеки, който иска да шофира отличителен и стилен роудстър, може да намери това, от което се нуждае, с един от нашите специални модели „, заяви  директора по продажбите на Mazda във Великобритания Питър Алибон.

Sport Black е базиран на 2.0-литровата 160-к.с. SE-L Nav версия на MX-5, но е модернизирана с кожени седалки, предни чистачки със сензори за дъжд, парктроник при заден ход и автоматични фарове. Междувременно, прибиращият се твърд таван се състои от предна, средна и задна секция на покрива и задно стъкло, подобно на останалата част от RF гамата.

Що се отнася до споменатия по-рано модел Z-Sport, той се предлага на пазара от 1 март, предлагайки покрив от червен плат, 17-цолови черни джанти BBS и сив металик без доплащане.