Mazda MX-5 Miata 2019 ще разполага със 181 коня

Miata

По-рано тази година, Road and Track съобщиха, че Mazda MX-5 Miata 2019 ще получи значително увеличение на мощността.

Списанието е открило още доказателства, тъй като канадски дилър съобщава, че е представил спецификации за колата и в крайна сметка те са стигнали до Miata.net.

Макар че информацията е свалена, тя съобщава, че Miata 2019 ще има подобрен 2.0-литров 4-цилиндров двигател с „увеличение на оборотите“.

За да се постигне това, двигателят очевидно е оборудван с леки бутала, нов колянов вал и подобрен всмукателен колектор. Други промени биха могли да са по-леки мотовилки, нова дроселова клапа и по-свободен ауспух.

Благодарение на всички тези модификации, двигателят ще произвежда 181 к.с. 204 Nm въртящ момент. Ако тези цифри са верни, 2019 Miata 2019 ще има 26 к.с. 4 Nm повече от предшественика си. Моделът също така ще има повече конски сили отколкото турбинирания Fiat 124 Spider, но по-малко въртящ момент.

За да се справят с допълнителното захранване, инженерите съобщават, че са монтирали по-тежък маховик. Докладът предполага, че той е инсталиран, за да се намалят шумовите, вибрациите и грубостта, които биха се създали в резултат на модернизирания двигател.

Освен модификациите за ефективност, Miata има Smart City Braking System. Тя използва лазерен датчик за сканиране на пътя за препятствия и автоматично подготвя спирачната система, ако се установи потенциален сблъсък. Ако водачът не реагира, системата автоматично използва спирачките.

Други промени, които се очакват са телескопичен волан и камера за обратно виждане. CD плейърът също ще бъде елиминиран, за да е моделът в крак с времето.

Miata ще се откаже от базовия модел в полза на по-добре оборудван GS вариант. Остава обаче неясно дали моделът за САЩ ще види тези промени.