MX-5

Mazda обяви спецификациите за значително подобрената 2019 MX-5 Miata преди японския си дебют на 26 юли.

Започвайки под капака, 2.0-литровият двигател SKYACTIV-G е „драстично ревизиран“, тъй като е оборудван с оптимизирана система за въздух, нова цилиндрова глава, ревизирани бутала. Mazda казва, че тези промени са направени, за да се увеличи производителността, като същевременно се намали теглото.

Актуализираният двигател произвежда сега „15% или повече“ конски сили. В допълнение, въртящият момент се е увеличил за „целия диапазон“, а червената зона се променя от 6 800 оборота в минута до 7 500 оборота в минута. Японската преса не споменава конкретни резултати, но лист с данни разкрива, че двигателят ще произведе 184 к.с. и 205 Nm въртящ момент.

Това е значително подобрение в сравнение с модела от 2018 г., който е с мощност 157 к.с. и въртящ момент от 200 Nm в САЩ. Освен че е по-мощен, подобреният двигател е по-екологичен и по-икономичен.

1.5-литровият двигател SKYACTIV-G е подобрен с горивна технология, разработена за 2.0-литровия модул. Той произвежда 132 к.с. и въртящ момент 152 Nm. Агрегатът предлага също така подобрена горивна ефективност и по-добри екологични показатели.

Допълнителните промени са ограничени, но колата приема нов телескопичен волан и ревизиран TFT дисплей. Клиентите ще могат да поръчат и кафяв мек таван, кожен интериор и 16-цолови алуминиеви джанти с черни метални акценти.

Освен малките промени в стилистиката, автомобилът предлага допълнително стандартно оборудване за безопасност в Япония. Акцентите включват спирачна система Advanced Smart City Brake Support и система за предупреждение при напускане на лентата.

Когато моделът бъде пуснат в продажба през следващия месец, цената в Япония ще започне от ¥ 2,554,200 ($ 23,218) и ще стигне до ¥3,812,400 ($34,636) за MX-5 Miata RF.